Shock skräck: experter säger AI sexrobotar är ett moraliskt hot mot samhället

I nyheter som förvånar absolut ingen, amerikanska forskare har varnat för att möjligheten att AI sexrobotar utgör ett allvarligt psykologiskt och moraliskt hot mot individer och samhället.

Enligt forskare är tekniken flyr reglering från organ eftersom de är för generad för att undersöka det. Dr Christine Hendren vid Duke University säger till BBC News att “insatserna var höga”.

Talar vid American Association for the Advancement of Science, sade hon, om: “Vissa robotar är programmerade att protestera, för att skapa en våldtäkt scenario. Vissa är utformade för att se ut som barn. En utvecklare av dessa i Japan är en självbekände pedofil, som säger att denna enhet är en profylaktisk mot honom någonsin skada ett riktigt barn.”

Kathleen Richardson, professor i etik och kultur av robotar och AI vid De Montfort University i Leicester, vill förbjuda sexrobot (Sexdocka) företag från att marknadsföra dem som ersättare för faktiska, verkliga mänskliga relationer, vilket tydligen är en vanlig sak i Industrin.

Exempel är Sergei Santos, skaparen av en av världens mest kända AI-utrustade sexrobotar Samantha, som tidigare sagt till Dazed: “Jag säger alltid, om min fru lämnade mig, sexuellt skulle jag ha tillräckligt med sexdockan.”

Men Richardson hävdar: “En relation med en flickvän bygger på intimitet, anknytning och ömsesidighet. Det här är saker som inte kan replikeras av maskiner. Ska vi gå in i en framtid där vi fortsätter att normalisera idén om kvinnor som sexobjekt?”

“Om någon har problem med en relation i deras verkliga liv du ta itu med det med andra människor, inte genom att normalisera tanken att du kan ha en robot i ditt liv och det kan vara lika bra som en person,” tillade hon. “Dessa företag säger, “du har inte en vänskap? Har du ingen livskamrat? Oroa dig inte att vi kan skapa en robot flickvän för dig .”